e huisbrouwerij bestaat reeds sinds september 1985. Toen in die tijd waren we de eerste ambachtelijke huisbrouwerij van de ganse Benelux. Dat was meteen een primeur!

 

Wat moet u zich nu juist bij een huisbrouwerij voorstellen? De naam zegt het eigenlijk zelf: een kleine brouwerij, rechtstreeks verbonden met een café. Of, als u wil, een café met zijn eigen brouwerijtje. De bierliefhebbers kunnen op die manier de alle bieren in optimale omstandigheden proeven.

Bij ons wordt er nog steeds met kleinschalige apparatuur ambachtelijke goede bieren gebrouwen, zonder enig additief. Momenteel zijn er drie verschillende bieren die worden gebrouwen in onze eigenste huisbrouwerij. De Con Domus en Nostra Domus kan men het ganse jaar door drinken. Daarbovenop bieden we ook nog een seizoensbier dat tevens voor wat afwisseling zorgt.

Smaken verschillen, maar één zaak hebben alle bieren van onze huisbrouwerij met elkaar gemeen: de liefde en het vakmanschap waarmee ze worden gebrouwen. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt en het brouwproces wordt niet geforceerd of versneld. Het bier krijgt de tijd om volgens de klassieke methodes te vergisten en te rijpen.

 

Natuurzuivere bieren zijn het resultaat. Via de pipeline lopen ze rechtstreeks van de brouwerij naar de toog in de brasserie. Daar worden ze in optimale omstandigheden getapt en geserveerd.

foto_2
rondleiding brouwerij ontdek bierarrangementen